Dünyada sınırlı sayıda uygulanıyor!

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, anne karnındayken boyun bölgesinde solunum yolunu kapatan kitle tespit edilen bebek, göbek kordonu kesilmeden ameliyat edildi. Hava yolu güvenliği sağlandıktan sonra bebek plasentadan göbek kordonu kesilerek ayrıldı ve yenidoğan bakımı başlatıldı.

BUÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Yüksek Riskli Gebelikler Polikliniği Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Bilge Çetinkaya Demir, ultrasonografi takiplerinde tanısı konulan bebeğin boyun bölgesinde, hava yoluna bası yaparak solunum yolunu kapatan kitle tespit etti.

Kitle nedeni ile doğum sonrasında bebeğin kendiliğinden soluk almasının mümkün olmayacağını anlayan Doç. Dr. Bilge Çetinkaya Demir, gebeliğinin 32’nci haftasında olan hastaya sezaryen ile doğum sırasında ‘Exıt’ adı verilen acil müdahale prosedürünü uyguladı. Yapılan operasyonla, anne karnındaki bebeğin solunum yoluna tüp yerleştirilerek hava yolunun açıklığı sağlandı ve bebek sağlığına kavuşturuldu. Uygulama, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı, Yenidoğan Bilim Dalı, Anesteziyoloji ve Reanimasayon Anabilim Dalı ve Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı’nın işbirliği ve organizasyonu ile başarılı bir şekilde tamamlandı.

  • Kategori :
  • 382
  •  
Yorumlar
    Henüz Yorum Eklenmedi.
Tüm Bloglar
www.jinekologburada.com © 2019 - Doktor bul ve randevu al.
İş bu sayfada yer alan yorumlar, ilgili doktorun doğrudan veya dolaylı emri, talebi ve/veya ricası olmaksızın, ilgili hasta tarafından bağımsız olarak yazılmaktadır. Bu web sitesinin temel amacı sağlık alanında kamuoyunun daha iyi bilgilenmesini sağlamaktır.
×